Billede: Jumpstory

Hvad Er Løbekadence? Sådan Bruger Du Det

Løbekadence er i bund og grund, hvor mange skridt du tager i minuttet. Din løbekadence er et effektivt værktøj til, hvordan du kan vurdere den effektivitet, som du får ud af dit løb. 

Løbekadencen bruges, når der skal ses på ændringer og forbedringer af din løbeteknik, så den kan blive bedre - og du kan løbe hurtigere og længere. Se herunder hvordan du udregner din løbekadence og anvender den korrekt i dit løb.

Løbekadence - Sådan bruger du den

Du beregner din løbekadence ved at tælle det antal skridt, som du tager på et minut. Du dividerer det efterfølgende med to, da skridt med begge dine fødder er talt med deri.

Antal skridt på et minut / 2 = Løbekadence

Din løbekadence bruger du nu til at vurdere, hvor effektiv dit løb er. Løbekadencen viser, hvor du nemt kan forbedre din løbeteknik. 

Når det gælder forbedringen af din løbeteknik, ses der på længden af dine skridt. Træder du for langt frem, vil du reducere din løbehastighed for hvert skridt, samtidig med at det giver dig slag på hælen, hvilket nemt kan føre til løbeskader. 

Du skal på mange måder gerne holde en så høj kadence som muligt - men uden at du øger tempoet ved det til først.

Men hvad skal ens løbekadence så være på? Kommer du ned på 80 eller derunder, så tager du sandsynligvis for store skridt - og sætter dig selv op til at få løbeskader. Din løbekadence skal gerne være omkring de 90, hvilket vil sige, at du tager 180 skridt i minuttet.

Hvis du holder en høj løbekadence, vil du opleve, at dit fodisæt - altså der hvor foden rammer jorden, kommer længere ind under din krop og gør kontakttiden mellem foden og underlaget kortere. Ved at reducere dette reducerer du også mængden af stød op igennem din krop og aflaster dermed dine ankler, knæ og hofte. En god løbekadence er dermed skadesforbyggende.

Tak for støtten

Vi taker avXperten for støtten her til indlægget. Find et stort udvalg af elektronik som fx smarte bluetooth headsets, en WiFi fotoramme, kabler i alle typer og meget, meget mere.

kvindershelse.dk