Billede: RUN 4 FFWPU, Pexels

Hvor Lang Tid Tager Det At Træne Til Maraton?

De fleste har sikkert stået i en situation, hvor de af den ene eller anden grund har tænkt, at det da egentlig kunne være en meget god ide at prøve et marathon. Ofte kommer disse tænker i forbindelse med, at en bekendt har gjort det, at der bliver afholdt et i nærheden eller lignende. 

Et marathon er dog ikke noget, som man bare lige går ud og gør. Medmindre man er Barney Stinson fra “How I Met Your Mother”, selvfølgelig. Det kræver ikke alene masser af forberedelse og træning, det kræver også planlægning, dedikation og vilje. 

Hvor lang tid tager det at træne til et maraton? Hvis du ikke er vant til at løbe på nogen måde, så skal du starte med at træne op til et marathon et år før. Hvis du er i nogenlunde form, så behøver du ikke lige så lang tid. Vær opmærksom på, at det kræver meget indsats at holde motivationen i et helt år. 

Hvor lang tid du skal bruge til at træne op, afhænger altså i høj grad om din nuværende form. Det er klart, at det er markant nemmere at gå fra et halv-marathon til et marathon, end det er fra sofaen til et marathon. 

Som udgangspunkt er det dog altid en god ide at starte i god tid, så du har mulighed for at få nedgangsperioder, skader og lignende ind.

kvindershelse.dk